Nis

30/03/2022 Çarşamba günü Okulumuz Makine ve Tasarım Teknolojisi Alanı 11.Sınıf öğrencileri ile İlimiz Merkez ilçesinde bulunan ve rotbaşı, rotil, rotkolu, salıncak kolu, çeki kolu, stabilizatör kolu ve V çeki kolu gibi araç alt yapı parçalarını üreten Ditaş Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. fabrikasına Teknik Gezi düzenlenmiştir. Bu gezi de okulumuz öğrencilerine kapılarını açan Doğan Yedek Parça İmalat ve Teknik A.Ş. yöneticilerine teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuz Öğrencileri Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleştirilen Halit Ertuğrul Konferansına katılmışlardır.

Mrt

1-7 Mart Deprem Haftası kapsamında, Bakanlığımız ve İçişleri Bakanlığı öncülüğünde AFAD Başkanlığı koordinasyonda 81 ilde tüm okullarda eş zamanlı olarak okulumuzda Deprem Anı ve Tahliye Tatbikatı düzenlenmiştir.

Mrt

18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma Törenine Öğretmen ve Öğrencilerimizden oluşan grup Halil Nuri Yurdakul Kültür Merkezinde gerçekleştirilen anma programına katılımışlardır.

Haz

"Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında resim ve müzik alanında il birincisi olan öğrencilerimiz ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar Beyden aldılar.

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğüne bağlı Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan okullardaki öğrencilerimizin kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerinin sağlanması amaçlayan etkinlik düzenlenmiştir. "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan Mesleki ve Teknik Anadolu Liselerinin sanata eğilimli öğrencileri, Güzel Sanatlar Liselerinin resim/müzik bölümünde öğrenim gören gönüllü öğrenciler ile bu okullardaki öğretmenleri kapsamaktadır.

Bu kapsamda ilimizde duzenlenen yarışmada resim alanında okulumuz öğrencisi Ali Osman Ünsal ve müzik alanında Uğur Gük il birincisi olup ödüllerini İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim Yaşar'dan almışlardır. Öğrencilerimizi ve danışmanlik yapan Hicran Sızmaz ile Mustafa Oflezer öğretmenlerimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

Nis

10/04/2021 tarihinde velilerimize yönelik bilgilendirme semineri düzenlenmiştir. Okul Müdürümüz Hüseyin İŞBAŞAR, Teknik Müdür Yardımcımız Adil DUR ve Okul Rehber öğretmenimiz Emine SEZER velilerimizi bazı konularda bilgilendirmiştir. Seminerde meslek edindirme kursları, okuma yazma kursları, açık öğretim liseleri ve  Halk Eğitim Merkezinin düzenlediği kurslardan ve 8383 MEB Mobil Bilgi Servisinden bahsedilmiştir. Ayrıca  Müdür Yardımcımız Adil DUR velilerimize e-devlette yapılabilecek işlemleri anlatmıştır. Okul Rehber  öğretmenimiz Emine SEZER ise Rehberlik Servisi hakkında bilgi vermiştir.

1000 Okul Kapsamında Kütüphanemiz Yenilendi

Okul kütüphanemiz, Milli Eğitim Bakanlığı 1000 Okul Projesi kapsamında desteklenerek yeniden oluşturulmuştur. Ayrıca Bağışçımız Hüseyin ECEMİŞ ve Selda AŞAR öğretmenimizin de katkılarıyla yenilenen kütüphanemiz,  güncel ve zengin kitap arşivi, öğrencilerimizin araştırma ve ödev yapabilecekleri internet bağlantısı, e-kitap arşivi, ulusal ve uluslararası kütüphanelere, dijital ortamda bağlanılabilecek alt yapıya sahiptir. Tasarımı okulumuz bölümlerine ait kütüphanemiz görsel olarak yoğun beğeni toplamaktadır. Tüm öğrenci ve öğretmenlerimizi kütüphanemize bekliyoruz.

Nis

Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğünce ve Güzel Sanatlar Liseleri öğrencileri önderliğinde gerçekleşecek sanatsal etkinliklerle "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında bulunan meslek liselerindeki öğrencileri kişisel gelişimlerini ve sosyal etkileşimlerini sağlamak amacıyla hayata geçirilen proje ilimizde Niğde Güzel Sanatlar Lisesi öncülüğünde; Faik Şahenk MTAL, Bor İrfan İlk ATML, Hüdavend Hatun MTAL ve Gölcük Şehit Recep Tektaş ÇPA Lisesinin katılımıyla gerçekleşiyor.

Mrt

Milli birlik ve beraberliğin yanı sıra bağımsızlığımızı anlatan İstiklal Marşı, Anadolu'da Millî Mücadele'nin devam ettiği sırada Mehmet Akif Ersoy tarafından kaleme alınmış, Birinci Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından 100 yıl önce milli marş olarak kabul edilmiştir.

Mrt

TSE'nin belirlediği, "Eğitim Kurumlarındaki Hijyen Şartlarının Geliştirilmesi, Enfeksiyon Önleme ve Kontrol Belgelendirme Programı" kapsamında yer alan kriterleri yerine getiren okulumuz, "Okulumuz Temiz Belgesi" alarak Covid19 salgınının önlenmesine yönelik okul içinde uyguladığı önlemleri tescilledi.

"Okulumuz Temiz Belgesi" İl Milli Eğitim Müdürümüz Halil İbrahim YAŞAR tarafından Okul Müdürümüz Hüseyin İŞBAŞAR'a verildi.

1.Ulusal liseler patent ve faydalı model yarışması.

Son başvuru 28 Şubat 2021

Ara

Okulumuzun Terminal Caddesine bakan A Blok binasının duvarına Metal Teknolojisi, Makine Teknolojisi ve Elektrik ve Elektronik Teknolojisi Alanlarının katkılarıyla Bayrağımızı temsil eden, zeminde kırmızı, yazı rengi olarak beyaz renklerleden oluşan yeni ışıklı tabela asılmıştır. Emeklerinden dolayı Adil DUR, Emir ERMEYDAN, Ramazan HORASAN, Ibrahim IRMAK ve Nevzat TÜRKER'e teşekkür ederiz.

Ara

Okulumuzun sınırlarını belirleyen ve yıllar içinde deforme olan ve boyası yıpranmış bahçe duvarı okulumuz personelleri tarafından tamir edilerek boyanmıştır. Emeklerinden dolayı Doğan ÜNAL, Eyüp YAVUZ, Bekir YAVUZ, Cengiz FİDAN, Durmuş ÇETİNTAŞ ve Ferhan ONAT'a teşekkür ederiz.

Eyl

Covid-19 kapsamında okulumuzda gereken bütün önlemler alınmıştır. Dezenfektanlarımız, ateş ölçerlerimiz, sosyal mesafe etiketlerimiz ve hijyen kurallarını gösteren afişlerimiz okulumuzda uygun yerlere yerleştirilmiştir. Covid-19 sebebiyle çok kullanılan, ellerin temas ettirmeden kullanılacağı dezenfektan makinesi okulumuzun Metal Teknoljisi Alanında üretilmiştir. Emeği geçen Metal Teknolojisi Alan Şefi Emin ERMEYDAN ve Atölye Şefi İbrahim IRMAK hocalarımıza teşekkür ederiz.