Tarihçe

1977-1978 Öğretim yılında faaliyete geçen okulumuz eğitim ve öğretim Şehit Nuri Pamir Lisesinde başlamıştır. Aynı yılın 2.döneminde kendi binasına taşınarak atölye ve ders eğitimi burada devam etmiştir. Bu dönemde okulumuzda yalnız Tesviye Bölümü bulunmaktadır.

1980-1981 Öğretim yılında Metal İşleri Bölümünün açılmasıyla öğrenci sayımız düzenli olarak artmaya başlamıştır. Aynı yıl okulumuzda Döner Sermaye çalışmaları da başlamıştır.

1987-1988 Öğretim yılında Elektrik Bölümü faaliyete geçirilmiş araç ve teçhizatların bir kısmı Milli Eğitim Bakanlığı tarafından gönderilmiştir.

1988-1989 Öğretim yılında BİRKO A.Ş. ile yapılan protokole dayanılarak İplik Bölümü açılmıştır. Bu bölümün öğrencileri teorik eğitimlerini okulumuzda, beceri eğitimini de adı geçen işletmede yürütmektedirler.

Okulumuzda 1992-1993 Öğretim yılında Mobilya ve Dekorasyon Bölümü açılmış, Bakanlığımızdan gönderilen makine ve teçhizatla eğitim ve öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

1995 yılında okulumuz bünyesinde 20 bilgisayar ve bir öğretmen bilgisayarı ihtiva eden laboratuar kurulmuş ve 1995-1996 öğretim yılında da Bilgisayar(Yazılım) Bölümü faaliyete geçirilmiştir.

1999-2000 Öğretim Yılında Okulumuz Tam Yıl Tam Gün Eğitim kapsamına alınmıştır.

1999–2000 Öğretim yılında Niğde Üniversitesini, Bor Meslek Yüksek Okulu ile yapılan protokolle Deri Teknolojisi Bölümü açılmıştır. Ancak yeterli talep olmadığından sadece 1 dönem mezun vermiştir ve bölüm kapanmıştır.

2007–2008 Öğretim yılında Bilişim Teknolojileri alanında Anadolu Teknik Lisesi eğitim öğretim faaliyetlerine başlamıştır.

2009–2010 Öğretim yılında hayırsever Borlu iş adamı İrfan İLK tarafından yaptırılan 12 derslikli ek binamız hizmete girmiştir.

Okulumuzun tüm atölye ve laboratuarlarında hafta sonları meslek edindirme kursları düzenlenmektedir. Ayrıca İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve MEB ile yapılan protokoller çerçevesinde Döner Sermaye çalışmaları yapılmaktadır. İŞKUR ile yapılacak protokolle aşağıda yazılı mevcut alanların dallarında meslek edindirme kursları düzenlenebilir.

Yayın: 16.12.2012 - Güncelleme: 10.11.2022 16:02 - Görüntülenme: 2847